Waarom
ontwormen?

Wormbesmettingen vormen niet alleen een gevaar voor de gezondheid van je huisdier. Ook je eigen gezondheid en die van je gezin loopt gevaar als je huisdier ‘vriendjes’ mee naar huis brengt. Je huisdier regelmatig ontwormen betekent dan ook dat jullie allemaal samen gezond blijven!

Bescherming
van mens

Verschillende wormen zoals de spoelworm en de lintworm kunnen overgedragen worden van dier op mens. Vooral kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met verminderde afweer lopen gevaar.

Bescherming
van dier

Bij jonge en verzwakte dieren kan een wormbesmetting grote schade aanrichten in vitale organen en zorgen voor lichamelijke klachten (oa. braken, diarree, darmobtructie, gewichtsverlies, slechte vacht), interferentie met de immuniteit en zelfs sterfte.

Omgevings-besmetting verlagen

Besmette honden en katten vertonen niet altijd symptomen, maar scheiden wel onzichtbare wormeieren uit in de omgeving! Een besmet milieu vormt een infectiegevaar voor andere dieren en mensen. Elke dag worden immers tot wel 100.000-en eitjes uitgescheiden die zeer resistent zijn en tot 5 jaar in de omgeving kunnen overleven tot ze een nieuwe gastheer besmetten.

Wormen: zo kom je er snel van af!​

Wormen zitten overal! Terwijl een wormbesmetting bij volwassen, gezonde dieren vaak lange tijd zonder symptomen verloopt, gaat de verspreiding van de wormeitjes ondertussen wel onverminderd door!
Lees hier hoe je je huisdier kan helpen.

ontwormingsplan

Hoe vaak moet ik mijn huisdier ontwormen?

Verkooppunten

Zoek een verkooppunt bij mij in de buurt