Hoe een wormbesmetting voorkomen?

Voor de gezondheid van zowel je huisdier als die van jezelf én je gezin, is het voorkomen van wormbesmetting altijd beter dan de bestrijding er van. Hiervoor zijn er enkele makkelijke basisprincipes die je kan hanteren om samen gelukkig en gezond te blijven.

Goede hygiëne

Handen wassen na tuinieren/spelen in zandbak - Groenten en fruit wassen - Uitwerpselen in de tuin steeds opruimen - Regelmatig reinigen van de kattenbak - Contact vermijden met loslopende honden, katten en vossen - Geen rauw vlees of slachtafval geven aan honden en katten.

Ontworming

Regelmatige ontworming van je huisdier is noodzakelijk om de gezondheid van dier en mens te garanderen en de infectiedruk in de omgeving laag te houden.

Vlo preventie

De vlo is tussengastheer voor de vlooienlintworm. Regelmatig gebruik van een anti-vlo middel vermindert het risico op besmetting. En ook: Is je huisdier besmet met vlooien? Vergeet dan niet dat huisdieren best ook ineens ontwormd worden met een middel dat werkzaam is tegen lintwormen!

Wormen: zo kom je er snel van af!​

Wormen zitten overal! Terwijl een wormbesmetting bij volwassen, gezonde dieren vaak lange tijd zonder symptomen verloopt, gaat de verspreiding van de wormeitjes ondertussen wel onverminderd door!
Lees hier hoe je je huisdier kan helpen.

ontwormingsplan

Hoe vaak moet ik mijn huisdier ontwormen?

Verkooppunten

Zoek een verkooppunt bij mij in de buurt